Alegerea ochelarilor potriviti in functie de forma fetei

Alegerea ochelarilor potriviti in functie de forma fetei

Cum sa alegi corect ochelarii de vedere

Pentru cei multi dintre noi, atunci cand alegem o pereche de ochelari, pe langa lentilele potrivite, cel mai important lucru este modul in care acestia arata pe fata noastra .

Am putea încerca fiecare pereche de ochelari din magazin pentru a afla cum arata fiecare, dar pentru a reduce timpul de cautare puteti apela la specialistii de la Aigner Optical, care va vor recomanda cele mai potrivite rame,  care sa se potriveasca perfect cu forma fetei, culoarea ochilor, culoarea tenului, a parului si cu celelate caracteristici personale ale dvs, si bineinteles cu trendurile modei, astfel incat ochelarii dvs sa fie nu numai utili,  ci si un accesoriu important in tinuta dvs. Totusi aici sunt cateva sfaturi in alegerea stilului de rame de ochelari, in functie de forma fetei si culoarea ochilor si a tenului astfel incat sa arate cel mai bine pe dvs.

Alegerea ramelor de ochelari de vedere in functie de forma fetei.

Trei conditii principale ar trebui luate in considerare atunci cand alegem o rama de ochelari de vedere care sa se potriveasca cel mai bime cu forma fetei noastre.

Ochelari ar trebui să repete cele mai bune caracteristici personale ( cum ar fi, o rama albastra pentru a se potrivi cu ochii albastri ) .
Forma ramei ar trebui să contrast cu forma fetei tale.
Dimensiunea ramei trebuie sa fie proportionala cu dimensiunea fetei.

Exista 7 forme de baza a formei fetei : rotunde , ovale , alungite , triunghi cu baza în jos , triungi cu baza in jos, patrat , triunghi cu baza in sus, diamant si forma de inima.

Alegerea-ochelarilor-in-functie-de-forma-fetei-fata-rotunda

  • O fata rotunda arata bine cu ochelari avand rame cu forme ungiulare inguste care sa dea impresia de o fata mai lunga.

 

 

Alegerea-ochelarilor-in-functie-de-forma-fetei-fata-patrata

  • Fetele patrate au nevoie de rame de ochelari care inmoaie unghiurile fetei, cum ar fi rame ovale înguste

 

 

Alegerea-ochelarilor-in-functie-de-forma-fetei-fata-ovala

  • O fata ovala este considerata forma ideală datorită proportiilor sale echilibrate. Pentru a mentine acest echilibru natural, cele mai potriviti ochelari sunt cei cu cu rame care sunt la fel de mari sau un pic mai mari decat cea mai larga parte a fetei.

 

 

Alegerea-ochelarilor-in-functie-de-forma-fetei-fata-in-forma-de-triungi-cu-varful-in-sus

  • O fata triunghiulara cu baza in jos, are o frunte îngustă care se largeste in zona obrazului si a barbiei. Pentru a adauga latime si a  sublinia treimea superioară îngustă a fetei, încercati ochelari cu rame care sunt puternic accentuate de culoare in jumatatea de sus sau ochelarii cu semi rama sunt de asemenea o alegere buna.

 

 

Alegerea-ochelarilor-in-functie-de-forma-fetei-fata-in-forma-de-triungi-cu-varful-in-jos

  • La o fata triunghiulara, dar cu baza in partea de sus, pentru a minimiza acest lucru, cei mai potriviti ar fi ochelari cu rame care sunt mai largi in parte a de jos, in culoari foarte usoare sau stiluri de ochelari fara rame.

 

 

Alegferea-ochelarilor-in-functie-de-forma-fetei-fata-alungita

  • Aceste persoane au fruntea si maxilarul mai inguste, in timp ce pometii sunt proeminenti. Fata este destul de alungita. Pentru a evidentia linia ochilor, pentru aceste persoane, cei mai potriviti ochelari, ar fi cei cu rame care evidentiaza linia fruntii sau cei cu rame ovale sau diverse forme, ochi de pisica sau aripa de fluture.

 

 

Alegerea-ochelarilor-in-functie-de-forma-fetei-fata-in-forma-de-inima

  • Fata in forma de inima se remarca prin latimea fruntii si pometi proeminetice se ingusteaza catre barbie. Pentru persoanele care se incadreaza in aceasta tipologie, sunt de evitat ochelarii care atrag atentia in zona superioara a fetei si recomanda rame uaoare care sa capteze atentia in parte de jos a monturii, contrabalansand astfel fruntea proeminenta.